Chiro?

Over Chiro
 

Wie zijn we?

Ben jij tussen 6 en 18 jaar? Weet jij niet goed wat je moet doen tijdens die vele oersaaie zondagnamiddagen ?

Heb je ooit al gehoord van de Chiro ?

Elke zondagnamiddag komen we samen. Met meer dan 100 000 op 1100 verschillende plaatsen in Vlaanderen. Daarmee is zij de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen (zie www.chiro.be).


 

Wat doen we?

We spelen en ravotten met onze talrijke (h)echte vrienden in verschillende leeftijdsgroepen. Onze leiders hebben elke zondag weer vele fijne spelletjes in petto. Sport & spel, we spelen muziek, we gaan op tocht in de natuur of we knutselen de meest maffe dingen. De oudsten proberen al eens bergen te beklimmen of ze trekken twee dagen de wijde wereld in. Creativiteit, fantasie en spel, garanderen een (h)echte, fijne en aangename vriendengroep. Soms trekken we er ook een weekend op uit, dit vormt dan meteen de ideale voorbereiding op het hoogtepunt van het jaar:

Het bivak! Tien dagen volop avontuur. Een vlot bouwen om een riviertje af te varen, jezelf verkleden en schminken, een trektocht met kaart en kompas in de wijde natuur, in de warme slaapzak luisteren naar een spannend verhaal, in het hoge gras de zon zien ondergaan, naar de wijde sterrenhemel kijken, een heel groot kampvuur maken en liedjes zingen tot de ogen dicht vallen. Herinneringen om nooit meer te vergeten! Bijna elke zondag van september tot juli komen we samen in onze Chirolokalen gelegen in de Lindelei te Hemiksem. Daar vinden vanaf 14u allerlei gezellige activiteiten plaats.


 

Wanneer doen we dit?

Zo goed als elke zondag van de maand kan je ons vinden vanaf 14u, behalve op de 3de zondag van de maand, dan trekken we er om 10u op uit op een tocht door de streek!


 

Waar zijn we te vinden?

Voor we naar het bos, de heide of plein gaan, spreken we af in onze Chirolokalen.

Deze zijn gelegen te Lindelei 201, 2620 Hemiksem!


 

Hoeveel kost dit grapje?

We vragen slechts €40 (€30 inschrijving + €10 vieruurtjes) lidgeld voor een gans Chirojaar. Hierin zit de verzekering van uw zoon, werkingskosten voor onze vereniging, onderhoudskosten voor onze gebouwen en hiervan worden ook alle materialen aangekocht voor onze activiteiten (spelmateriaal, knutselmateriaal, deeg voor pannenkoeken, gezelschapsspelen,...).

Naast dit organiseren wij ook afdelingsweekends, die telkens rond de €30 á €35 kosten.En natuurlijk ook ons superformitastisch 10-daags bivak waarvoor we €150 vragen, 10 days all in!

Stortingen kunnen gebeuren op ons rekeningnummer BE43 7331 1602 8501 .


 

Statuut vrijwilliger

Informatie over het statuut van de vrijwilliger vind je hier.